Diensten

Auto importeren naar Nederland.

Op het moment dat u een auto op Nederlands kenteken wilt laten zetten, dient u deze auto te laten keuren bij een van de RDW keuringstations in Nederland. Bij de RDW keuringstations kan u zonder afspraak terecht voor een importkeuring op werkdagen tussen 8.00 tot 12.00 uur. Daarnaast is het mogelijk om via de website van de RDW een afspraak te maken.

 

“Combineer uw bezoek aan de RDW ARNHEM met een vrijblijvend bezoek aan 123 autotaxatie voor u BPM aangifte”!

 

De RDW biedt tevens de mogelijkheid tot een gratis 1-dags kenteken. Dit kenteken kan u aanvragen op de website van de RDW:

 

https://dienstenportaal.rdw.nl/eendagskentekenbewijs/Paginas/Aanvraag.aspx

 

U krijgt een kentekennummer per mail toegezonden. U dient zelf zorgen dat dit kentekennummer duidelijk leesbaar op de voor en achterzijde van het voertuig gemonteerd is.

 

Tevens bent u in bij import in de meeste gevallen BPM verschuldigd. Deze luxebelasting op Nederlandse auto’s betaalt u aan de belastingdienst.

 

Er zijn drie manieren om deze extra belasting voor het importeren van een auto te berekenen. Met onze kennis en deskundigheid zijn wij u hiermee graag van dienst. Met onze dienstverlening weet u zeker dat u gerechtvaardigd niet onnodig veel BPM betaald betaalt.

 

123 Autotaxatie verzorgd voor u de complete BPM aangifte en kan u ondersteunen of adviseren bij de verdere afwikkeling.

 

Deze BPM aangifte kan na de RDW keuring ingeleverd worden in de brievenbus van de belastingdienst, die zijn geplaats bij alle RDW keuringstations in Nederland.

 

123 Autotaxatie zorgt indien gewenst na een bezoek aan onze vestiging in Arnhem tevens dat de aangifte voor u wordt ingeleverd. Vraag ons naar de voorwaarden en mogelijkheden!

Youngtimers.

Een youngtimer rijden kan je als ondernemer heel wat geld besparen.

Soms is oud beter dan nieuw. Daar hoef je helemaal niet nostalgisch voor te zijn. Mogelijk is het voor jouw onderneming juist slimmer om geen níeuwe auto van de zaak aan te schaffen. Want zodra die op jouw naam staat ben je al een flink deel van je geld kwijt: hij is niet meer nieuw, dus minder waard.

 

Bijtelling

Voor zakelijke auto’s houdt het daar niet op, want als je hem ook privé wilt rijden, krijg je te maken met de bijtelling. Weliswaar mag je je autokosten aftrekken, maar daar staat tegenover dat je elk jaar een percentage van de cataloguswaarde bij je winst moet optellen, dit blijft de nieuwprijs van de auto in de eerste 15 jaar, ook al is hij niet meer nieuw.

 

Premium

Je zou kunnen overwegen een youngtimer te kopen. Dat is een auto die 15 jaar of langer geleden voor het eerst op kenteken is gezet. Een auto uit 2002 of verder terug, dus. Voor een paar duizend euro kun je er een kopen die destijds als premium-model de deur uit is gegaan. Koop er een waarvan de onderhoudshistorie bekend is en ga in zee met een betrouwbaar bedrijf, en je bent verzekerd van een prima auto zonder buitensporige kosten voor reparatie en onderhoud.

 

Dagwaarde

En zelfs al zou je hogere kosten maken voor reparatie en onderhoud, dan kun je die lachend betalen. Het grote voordeel van een youngtimer is namelijk, dat er een apart bijtellingstarief voor geldt. Per jaar moet je 35 procent van de dagwaarde optellen bij je inkomen. Inderdaad: niet de catalogusprijs, maar de dagwaarde. Ook al koop je een auto die in de jaren ’90 voor honderdduizend gulden werd verkocht, je betaalt bijtelling over de dagwaarde van de auto onderbouwd door een taxateur.

 

Aftrek

Intussen heb je dus wel alle voordelen van een zakelijke auto: alle kosten mag je aftrekken van je winst. Dus reparatie, benzine, tol, parkeergeld, de wasstraat en de wegenbelasting, elke cent brengt het bedrag waarover je belasting moet betalen verder omlaag. Aan de andere kant tel je een piepkleine bijtelling bij je winst, en klaar is kees. De fiscus betaalt dus flink mee aan jouw auto. En dat scheelt heel veel geld.

 

Welke dagwaarde kan ik hanteren voor mijn youngtimer?:

De dagwaarde van uw youngtimer mag u niet zelf vaststellen, dit dienst door een registertaxateur plaats te vinden. 123 autotaxatie stelt voor u desgewenst een taxatie of waardebepaling op afhankelijk van het voertuig en zorgt voor een onderbouwd rapport waarin de dagwaarde vastgesteld staat. U mag uw youngtimer van minimaal 15 jaar oud nu bijtellen (35%) over de vastgestelde dagwaarde.

Bepalen van de waarde in het economisch verkeer.

Een taxatie voor de waarde in het economisch verkeer wordt vaak gebruikt wanneer u uw auto vanuit de zaak naar privé wilt overzetten of andersom.

Bij het overzetten van uw voertuig moet u met bepaalde aspecten rekeninghouden. De auto dient in- of verkocht te worden voor een bedrag dat gelijk staat aan een waardebepaling of taxatie door een deskundige. Het is niet mogelijk de in- of verkoopwaarde zelf te bepalen of af te laten hangen van de waarde waarvoor de auto zakelijk nog in de boeken staat.

123 autotaxatie kan u voorzien in een waardebepaling of taxatie voor uw auto afhankelijk van de staat en het type auto.

Eenmalige keuze:

Voor het maken van een keuze dient u een overwogen beslissing te nemen. U kunt dit bij een rechtsvorm als eenmanszaak, VOF, maatschap etc. niet probleemloos weer terugdraaien. Bij een BV kan het zoals hierboven beschreven een overweging zijn om na enkele jaren de auto privé van de BV over te nemen.

Campertaxatie.

Verreweg de meeste campers vallen onder de heffing van de BPM. Bij voertuigen van meer dan 17 jaar en 6 maanden oud is het afschrijvingspercentage 100%, deze zijn dus BPM vrij.

Omdat campers een tweeledige functie hebben; enerzijds dienen zij voor het vervoer van personen en anderzijds hebben zij een recreatieve functie, net als tenten en caravans welke niet belast zijn met BPM. Wordt het deel van de waarde van de camper dat betrekking heeft op de recreatieve functie, niet met BPM belast.

Wij verzorgen voor u een volledig onderbouwde en zo gunstig mogelijke BPM aangifte voor uw kampeerauto.

Indicatie BPM kampeerauto voor aanschaf:

Er zijn meerdere  manieren om de BPM voor een kampeerauto te bepalen. Neem direct contact met ons op voor meer informatie of gebruik de BPM indicatie op onze website.

Wilt u gebruik maken van deze unieke dienstverlening, neem dan direct contact met ons op.

123 Autotaxatie

Algemene openingstijden: Maandag t/m Vrijdag 8.00 uur – 17.30 uur

Kantoor Arnhem zonder afspraak: 8.00 uur – 12.00 uur.

Kantoor Arnhem op afspraak: 12.30 uur – 17.30 uur.

(BPM aangifte op ons kantoor perfect te combineren met uw keuringsafspraak bij de RDW in Arnhem)

Registratie

Kvk: 74388169
BTW-nummer: NL859876470B01
IBAN: NL76RAB0 3169 11267

Bezoekadres

Meander 251
6825 MC Arnhem

Routebeschrijving

© Copyright 2018 123 Autotaxatie – All rights reserved. 

 Privacyverklaring & Algemene voorwaarden